Zalm met zoete aardappelpuree en mierikswortel
Ingrediënten voor 4 personen
800 g spinazie
14 g (2 cm) gember
2 teentjes knoflook
600 g zoete aardappelen
2 dl room (5%)
2 el mierikswortelroom
2 el geroosterd sesamzaad
3 el olijfolie
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
- Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.
Bereiding
- Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.
- Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.
- Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.
voedingswaarde per portie
558 kcal per persoon
Smakelijk!
Download PDF