Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

IMG_9491
Category: Hoofdgerecht

Zalm met kruidenmosterd en prei in de oven met krieltjes

Ingrediënten

4 zalmfilets (ongeveer 100g/stuk)

4 brede preistengels

500g krieltjes

2 eetlepels graantjesmosterd

2 teentjes look

250ml light room

1 citroen

verse kruiden naar keuze

peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180gr

Was en snij de prei in fijne ringen, leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

Overgiet de prei met de room, dek de schotel af (alu-folie), zet 15` in de oven en haal hem er dan even uit.

Pel en snipper de look, was en snipper de verse kruiden en meng zowel de look als de kruiden onder de mosterd en strijk over de zalm.

Kook of stoom intussen de krieltjes.

Schik de zalm bovenop de voorgegaarde prei en plaats nog ongeveer 20` in de oven.

Serveer eventueel met een partje citroen.

Smakelijk!