Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Zalm met een fetakruidenkorstje en groentefrietjes | Zalm met een fetakruidenkorstje en groentefrietjes

Zalm met een fetakruidenkorstje en groentefrietjes

Ingrediënten voor 4 personen

500 g wortels, vers

400 g pastinaak, vers

300 g zoete aardappelen

Een snuifje zout

2 el gedroogde rozemarijn

4 el olijfolie, extra vierge

400 g verse zalmfilets

2 el citroensap

Een snuifje peper

Een snuifje venkelzaad

100 g feta

2 takjes peterselie, vers

2 takjes dille, vers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels, pastinaken en zoete aardappelen en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel 2 eetlepels olijfolie eroverheen en kruid af met zout en rozemarijn. Bak de frietjes 40 minuten in de voorverwarmde oven. Leg de zalm in een ovenschaal en druppel er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap overheen. Kruid de zalm af met peper, zout en venkelzaad. Snijd de feta in kleine blokjes en verdeel ze over de zalmfilets. Snijd de peterselie en dille fijn en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Bak de zalm 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de zalm met de frietjes.

Tip: voor een lekker dipsausje bij de frietjes kan je zongedroogde tomaatjes mixen met hummus. Smakelijk!

voedingswaarde per portie

542 kcal – 36,2 g vet – 25,4 g Eiw. – 28,7 g KH

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.