Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week17zalm
Category: Hoofdgerecht

Zalm met een fetakruidenkorstje en groentefrietjes

Ingrediënten

500 g wortels, vers

400 g pastinaak, vers

300 g zoete aardappelen

Een snuifje zout

2 el gedroogde rozemarijn

4 el olijfolie, extra vierge

400 g verse zalmfilets

2 el citroensap

Een snuifje peper

Een snuifje venkelzaad

100 g feta

2 takjes peterselie, vers

2 takjes dille, vers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels, pastinaken en zoete aardappelen en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel 2 eetlepels olijfolie eroverheen en kruid af met zout en rozemarijn. Bak de frietjes 40 minuten in de voorverwarmde oven. Leg de zalm in een ovenschaal en druppel er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap overheen. Kruid de zalm af met peper, zout en venkelzaad. Snijd de feta in kleine blokjes en verdeel ze over de zalmfilets. Snijd de peterselie en dille fijn en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Bak de zalm 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de zalm met de frietjes.

Tip: voor een lekker dipsausje bij de frietjes kan je zongedroogde tomaatjes mixen met hummus. Smakelijk!

Smakelijk!