Yoghurt appelcake | Yoghurt appelcake

Yoghurt appelcake

Ingrediënten voor 8 personen

125g zelfrijzende bloem

100g kristalsuiker

120ml Griekse yoghurt

2 eieren (losgeklopt)

1 appel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm is met wat bereidingsvet en leg er een vel bakpapier in. Mix de eieren en de suiker tot een luchtig beslag. Gebruik vervolgens de garde om er de yoghurt zacht onder te roeren. Zeef de zelfrijzende bloem boven het beslag en roer het er onder. Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg de appelstukjes toe en meng goed.  Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer 30-40 minuten.

voedingswaarde per portie

128Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.