Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 10 deurne
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Wok met bruine rijstnoodles, oesterzwammen en edamame (sojaboontjes)

Ingrediënten

120 gram bruine rijstnoedels

150 gram edamame, gekookt

1 broccoli, in kleine roosjes

200 gram oesterzwammen, gekuist en in reepjes gesneden

½ bos paksoi, in grove stukken gesneden

1 stukje van 1×1 cm gember, geschild en geraspt

2 tenen knoflook, uitgeperst

1 rode ui, in halve ringen

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze

Zet een pot met water op het vuur. Zodra het kookt, zet het vuur iets lager en doe de noedels in de pot. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Roer de noedels regelmatig door.

Pak een grote wokpan en zet op een hoog vuur totdat de wok goed heet is. Doe er een scheutje water in en zet het vuur lager. Voeg de knoflook, ui en gember toe en fruit dit 3 minuten aan. Voeg nu de broccoli en de edamame toe en bak dit zo’n 5 minuten. Voeg als laatste de paksoi, oesterzwammen, sojasaus en sesamzaad toe en bak dit nog zo’n 4 minuten mee op middel tot hoog vuur.

Laat de noedels uitlekken en verdeel ze over de borden. Schep de groenten over de noedels.

 

Smakelijk!