Wok met bruine rijstnoodles, oesterzwammen en edamame (sojaboontjes) | Wok met bruine rijstnoodles, oesterzwammen en edamame (sojaboontjes)

Wok met bruine rijstnoodles, oesterzwammen en edamame (sojaboontjes)

Ingrediënten voor 2 personen

120 gram bruine rijstnoedels

150 gram edamame, gekookt

1 broccoli, in kleine roosjes

200 gram oesterzwammen, gekuist en in reepjes gesneden

½ bos paksoi, in grove stukken gesneden

1 stukje van 1×1 cm gember, geschild en geraspt

2 tenen knoflook, uitgeperst

1 rode ui, in halve ringen

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze

Zet een pot met water op het vuur. Zodra het kookt, zet het vuur iets lager en doe de noedels in de pot. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Roer de noedels regelmatig door.

Pak een grote wokpan en zet op een hoog vuur totdat de wok goed heet is. Doe er een scheutje water in en zet het vuur lager. Voeg de knoflook, ui en gember toe en fruit dit 3 minuten aan. Voeg nu de broccoli en de edamame toe en bak dit zo’n 5 minuten. Voeg als laatste de paksoi, oesterzwammen, sojasaus en sesamzaad toe en bak dit nog zo’n 4 minuten mee op middel tot hoog vuur.

Laat de noedels uitlekken en verdeel ze over de borden. Schep de groenten over de noedels.

 

voedingswaarde per portie

505 kcal / 25g Ew / 9g V / 76g Kh / 15,3g vezels

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.