Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Hummus met krokant gebakken groenten
Category: Lunch

Voorgerecht Paasmenu 2018: Krokant gebakken groenten met hummus

Ingrediënten

1 eetlepel gesnipperde sjalot
1 theelepel ras el hanout (Marokkaanse specerijenmengsel)
1 eetlepel citroensap
½ theelepel acaciahoning
1,5 eetlepels olie
1,5 eetlepel azijn

1 gele paprika
2 rode paprika’s
300 g courgette
8 eetlepels polenta
2 eiwitten
2 eetlepels olie
Verse koriander, voor de afwerking

Hummus
1 dikke teen knoflook
400 g kikkererwten in blik
1 theelepel gemalen komijn
1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
Sap van ½ citroen
Een flinke scheut water
Peper en zout

 

Bereidingswijze

Maak eerst de hummus. Pel de knoflook, blancheer 5 minuten in kokend water en giet af. Giet de kikkererwten af en spoel goed onder de koude kraan. Doe de knoflook, kikkererwten, komijn, tahin en citroensap in een keukenrobot. Mix tot een gladde puree. Giet er al mixend langzaam het water bij tot de hummus lekker smeuïg is, maar niet te lopend. Kruid met peper en zout.

Meng de gesnipperde sjalot met de ras el hanout, het citroensap, de honing, azijn en 1,5 eetlepel olie. Kruid met peper en zout. Hou deze vinaigrette apart.

Halveer en ontpit de paprika’s, snij in dikke repen. Snij de courgettes eerst in de lengte in vieren en dan in staafjes van ½ cm dik. Doe de polenta in een diep bord en kruid met een beetje zout. Doe het eiwit in een ander diep bord. Verhit de 2 eetlepels olie in een braadpan op een matig tot hoog vuur.

Wentel de groenten eerst in het eiwit en dan in de polenta. Bak de groenten in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de krokante groenten met de humus en vinaigrette. Werk af met korianderblaadjes.

 

Recept van InfraLigne Herentals

Smakelijk!