Voorgerecht eindejaarsmenu 2018: Tomaten-wortelsoep | Voorgerecht eindejaarsmenu 2018: Tomaten-wortelsoep

Voorgerecht eindejaarsmenu 2018: Tomaten-wortelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

400g tomaten
300g wortelen
2 preiwitten
¼ plantje basilicum
1 ui
1 dl lichte room
1,5 l kippenbouillon
1 el olijfolie
1/2 kl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de stukjes wortel toe, roer goed en laat even stoven.

Doe er de tomatenstukjes bij en roer eens goed. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.

Neem van het vuur en kruid de soep met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Mix fijn.

Giet de room erbij en meng goed.  Verdeel de soep en bestrooi met de fijngesnipperde basilicum.

Recept van Infraligne Aarschot

voedingswaarde per portie

100 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.