Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

volkoren penne met zalm - mager

Volkoren penne met gerookte zalm, prei en verse kruiden

Ingrediënten

  • 400g gerookte zalm
  • 200g ongekookte volkoren penne
  • 1 stengel prei
  • ¼ bot dille
  • ¼ bot dragon
  • 1 sjalot
  • 3 el olijfolie
  • 100ml vetarme visbouillon
  • 150g lichte zure room 15% vet (Bv. “Campina”,…)
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Snij een sjalotje fijn en stoof aan in een pan met 1 el olijfolie. Blus de sjalotjes met de visbouillon.
Was en snij de prei in stukjes. Stoof aan in 2 el olijfolie in een andere pan.
Voeg de zure room toe aan de prei. Voeg de bouillon en sjalotjes toe aan de prei.
Kruid met peper.
Kook de volkoren pasta al dente in gezouten water.
Snij dille en dragon fijn.
Snij de gerookte zalm in stukjes. Voeg de gerookte zalm met de dille en dragon toe aan de prei en breng de pan van het vuur.
Giet de pasta af.
Meng onder de saus en werk af met nog wat dille.

Smakelijk!