Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Infraligne Placeholder recepten website
Category: Hoofdgerecht

Volkoren pasta met paprika en oesterzwam in een tomaten-ricotta saus

Ingrediënten

250 g volkoren pasta, ongekookt

1 grote ui

2 teentjes knoflook

400 g rode paprika, vers

400 g gele paprika, vers

250 g oesterzwammen, vers

2 el olijfolie

Een snuifje zout

2 el spaghetti kruiden

1 el paprikapoeder

400 g tomatenstukjes, blik

500 g gezeefde tomaten, brik

250 g ricotta

Enkele blaadjes basilicum, vers

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook. Maak de de paprika’s schoon en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s toe en stoof gaar. Voorkom aanbranden door een deksel op de pan te zetten. Roer regelmatig om. Laat de oesterzwammen 5 minuten meebakken. Kruid af met wat zout, spaghetti kruiden en paprikapoeder. Voeg de tomatenstukjes, gezeefde tomaten en de ricotta toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel nog even kort pruttelen. Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met enkele blaadjes verse basilicum.

Smakelijk!