Vlinderpasta met tonijn en kerstomaatjes | Vlinderpasta met tonijn en kerstomaatjes

Vlinderpasta met tonijn en kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

400 g tonijn uit blik (in eigen nat)
240 g pasta (penne of farfalle of…)
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes
800 g kerstomaatjes
6 takjes tijm
1 tl gedroogde oregano
120 g rucolamelange
Olijfolie
Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de pasta in licht gezouten water, zoals vermeld op de verpakking.

Snijd de sjalot in halve ringen, snijd de kerstomaatjes in twee. Pers de teentjes look.  Rits de tijm van de takjes.  Laat de tonijn uitlekken. Doe 2 el olijfolie in een wok of pan.  Fruit de sjalot en look 2 minuten op matig vuur.  Doe er de tomaatjes, de tijm en de oregano bij.  Voeg de laatste minuut 4 el zwarte balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout.  Voeg als laatste de tonijn toe.

Schep de gekookte pasta bij de tonijn en laat nog 2 minuten op matig vuur staan. Roer om.

Meng de rucolamelange met 2 el olijfolie , 4 el balsamicoazijn, peper en zout.

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.

voedingswaarde per portie

376 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.