800 gr witte vis (kabeljauw, pladijs, tong, schelvis,…)
2 wortels
1 prei
2 stukjes knolselder
2 tomaten
2 el droge witte wijn
2el olijfolie
4 el magere melk
2 el bloem
citroensap
saffraandraadjes
2 teentjes look
zout en peper
250 gr gekookte wilde rijst
Bereidingswijze
Pocheer de vis in de visfumet half gaar. Snijd de wortelen, knolselder (met citroen )en het wit van de prei in julienne. Stoof de groentjes met geperste look gaar. Bestrooi met de bloem en voeg al roerend de visfumet toe, waarin de vis halfgaar werd gepocheerd. Voeg de witte wijn en enkele draadjes saffraan toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de halfgare vis hieraan toe en laat verder gaar pocheren.
Voeg de melk toe en voor het opdienen ook de gepelde, ontpitte tomaten. Dien op met de gekookte wilde rijst.