Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie | Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram kabeljauwfilets

100 gram gerookte zalmblokjes

200 gram zeekraal

1 eetlepel olijfolie

400 gram verse spinazie

15 gram verse dille

250 ml room light

150 geraspte geitenkaas

lasagnebladen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur. Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de room en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.

Bedek de ovenschaal met ⅓ van de spinazie-dillesaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de zeekraal en ⅓ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.

Serveertip: Bewaar wat zeekraal en garneer de lasagne vlak voor het serveren.

voedingswaarde per portie

565 KCAL    40g KH   40g E    26g V   5g VDVZ

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.