Visballetjes met rijst en broccoli | Visballetjes met rijst en broccoli

Visballetjes met rijst en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

800g broccoli
600g stevige witte vis
250g zilvervliesrijst
5dl yoghurt
1 eiwit
50g paneermeel
1 ui
1 teentje look
arachideolie
enkele blaadjes koriander
enkele blaadjes munt
1 el kurkuma
2 kl komijnpoeder
1 kl chilipoeder

Bereidingswijze

Snijd de vis in stukken en doe in de hakmolen met het eiwit, het paneermeel, zout, chilipoeder, de helft van het komijnpoeder en enkele blaadjes munt en koriander.

Laat de hakmolen draaien tot de vis fijngehakt is. Maak kleine balletjes van de vismengeling.

Verhit een scheut arachideolie in een wok. Bak de balletjes rondom goudbruin.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Haal de balletjes uit de wok.

Bak de ui met de knoflook in dezelfde wokpan.

Kook intussen de rijst gaar in water. Zet een stoompan op voor de broccoli. Verdeel de broccoli in roosje en stoom ze gaar.

Voeg de kurkuma, de rest van het komijnpoeder en een scheutje water toe aan de wokpan. Laat alle specerijen even stoven. Zet de pan van het vuur en laat even afkoelen.

Giet de yoghurt in de wok en roer goed om. De yoghurt kan wat schiften, verhit niet te hoog. Doe de visballetjes in de wok. Giet de rijst af.

Serveer de rijst met de visballetjes en de broccoli. Je kan afwerken met enkele blaadjes munt en koriander.

 

Recept van InfraLigne Brugge

voedingswaarde per portie

497 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.