Vis met chili – tomatensaus | Vis met chili – tomatensaus

Vis met chili – tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen

300 g witte vis 


2 el citroensap 


Zout 


Kurkuma 


Korianderpoeder 


Olie 


1 ui, fijngesneden 


2 cm gember, fijngesneden 


2 teentjes knoflook, fijngesneden 


1/2 chili, zonder zaadjes, fijngesneden 


200 g tomatenblokjes, uit blik of vers 


Een handvol koriander, fijngehakt 


Bereidingswijze

Leg de vis op een bord en wrijf ze in met een beetje citroensap, wat zout en kurkuma. Zet 10 à 15 minuten aan de kant. 
Verwarm daarna wat olie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. 
Verhit opnieuw wat olie in een pan en fruit de ui en look aan. Voeg ook de gember en chilipeper toe. Roerbak gedurende 3 minuten. 
Voeg de korianderpoeder en nog wat kurkuma toe. Schep even om. Doe de helft van de tomaten bij de ui en laat inkoken. Voeg daarna de andere helft van de tomaten toe. 
Voeg nu nog 300 ml water toe en kruid indien nog bij met wat zout. Breng de saus aan de kook. Laat onafgedekt koken gedurende 5 à 6 minuten. Op het einde leg je de vis op de saus. Strooi de koriander erover.

Dit alles kan geserveerd worden met rijst, pasta of gekookte aardappelen.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.