Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

10-2021_InfraLigne_Facebook_december_1200x1200px_NL
Category: Hoofdgerecht

Vis met chili – tomatensaus

Ingrediënten

300 g witte vis

2 el citroensap

Zout

Kurkuma

Korianderpoeder

Olie

1 ui, fijngesneden

2 cm gember, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1/2 chili, zonder zaadjes, fijngesneden

200 g tomatenblokjes, uit blik of vers

Een handvol koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Leg de vis op een bord en wrijf ze in met een beetje citroensap, wat zout en kurkuma. Zet 10 à 15 minuten aan de kant. Verwarm daarna wat olie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Verhit opnieuw wat olie in een pan en fruit de ui en look aan. Voeg ook de gember en chilipeper toe. Roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de korianderpoeder en nog wat kurkuma toe. Schep even om. Doe de helft van de tomaten bij de ui en laat inkoken. Voeg daarna de andere helft van de tomaten toe. Voeg nu nog 300 ml water toe en kruid indien nog bij met wat zout. Breng de saus aan de kook. Laat onafgedekt koken gedurende 5 à 6 minuten. Op het einde leg je de vis op de saus. Strooi de koriander erover.

Dit alles kan geserveerd worden met rijst, pasta of gekookte aardappelen.

Smakelijk!