Vegetarische risotto met selder en mozzarella | Vegetarische risotto met selder en mozzarella

Vegetarische risotto met selder en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui

4 knoflookteentjes

Verse basilicum

6 stengels selder

6 tomaten

240g risottorijst

250g mozzarella

1l groentebouillon

2 el boter

2 el olijfolie

peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicumblaadjes. Snijd de selder in dunne reepjes. Smelt de boter in de pan met deksel en voeg de ui, knoflook, selder, olie en 4 el water toe. Roerbak op een laag vuur tot alles gaar is. Snijd de tomaat in blokjes en zet apart. Voeg de rijst toe aan de pan en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig. Voeg weer 1/3 van de bouillon toe als alles is opgenomen door de rijst. Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren. De rijst is in ongeveer 25 minuten gaar, proef regelmatig. Haal de pan van het vuur, scheur de mozzarella in stukken en voeg toe aan de rijst. Voeg ook de helft van de basilicum toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Dien op en werk af met de overige basilicum.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.