Vegetarische pizza – V | Vegetarische pizza – V

Vegetarische pizza – V

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten (voor 2 grote of 6 kleine bodems)

500g speltbloem of boekweitmeel
1tl zout
1 zakje droge gist (7 gram)
2 eetlepels olijfolie
250 ml lauwwarm water

Topping

1 blik tomatentukjes (400g)
1 courgette
1 paprika geel
1 paprika rood
1 paprika groen
16 kerstomaten
10g parmezaanschilfers OF mozzarella light
Oregano, basilicum, tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°. Doe de bloem, de gist en het zout in een grote mengkom. Let hierbij op dat je het zout en de gist niet in contact met elkaar laat komen anders verliest het gist zijn werking.

Maak een kuiltje in de bloem en doe hier het water en de olijfolie in. Meng alles goed door elkaar met de pollepel. Heb je dit gedaan, dan kan je nadien je handen gebruiken. Zorg ervoor dat je niet te veel knijpt in het deeg, maar vouw het eerder en duw het plat. Kneed het tot er een bal ontstaat en kneed gedurende 10 minuten verder. Vind je het deeg te droog, doe er dan nog wat water bij. Is het te nat, voeg dan nog extra bloem toe.  Laat het deeg minimaal een uurtje rusten in een pot met een droge theedoek erop.

Maak uit het deeg ofwel 2 grote pizza’s of 6 kleintjes. Rol ze uit op een stuk bakpapier.

Doe de stukjes tomaat uit blik op de bodem en leg er vervolgens de verschillende groenten, de parmezaan of mozzarella en de kruiden op.

Steek de pizza vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.

 

Recept van InfraLigne Diest

voedingswaarde per portie

538 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.