Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 10 veggie
Category: Hoofdgerecht

VEGETARISCHE MOUSSAKA

Ingrediënten

400 gram vastkokende aardappelen

1 aubergine

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olie

150 gram vega kruimgehakt

½ blik tomatenblokjes zonder zout

½ theelepel kaneel

1 theelepel oregano

1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet

1½ eetlepel bloem

150 ml halfvolle melk

peper

40 gram geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, kook ze in weinig water in 15 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Was de aubergine en snijd hem in dunne plakken.

Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Meng een eetlepel olie door de aubergine. Verwarm een koekenpan en bak hierin de aubergines gaar.

Neem ze uit de pan, voeg een eetlepel olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het vega gehakt toe en bak even mee. Voeg de tomaten, kaneel en oregano toe en laat 10 minuten sudderen totdat het meeste vocht verdampt is.

Warm de oven voor op 200 °C. Verwarm het bak- en braadvet in een klein pannetje en voeg de bloem toe. Warm dit een paar minuten goed door.

Voeg beetje bij beetje melk toe en roer steeds totdat deze is opgenomen.

Warm de saus door en voeg naar smaak peper toe. Snijd de aardappelen in plakjes. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen. Leg de helft van de aubergine er bovenop, de rest van de aardappelen en de rest van de aubergine. Schenk de tomatensaus eroverheen. Voeg de kaas toe aan de witte saus en verdeel deze over de schaal.

Laat de moussaka in 20 minuten heet worden en goudgeel kleuren.

Smakelijk!