Vegetarische curry met tofu (V) | Vegetarische curry met tofu (V)

Vegetarische curry met tofu (V)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200g tofu
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 200g volkoren rijst
  • 2 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaatblokjes (400g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400g diepvries of verse gemengde groenten bv. broccoli, champignons, boontjes, maïs, peultjes…
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Bak de tofu in een wokpan tot het gaar is en haal het er daarna uit, houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze samen met de fijngehakte knoflook en een klein beetje margarine in dezelfde wokpan.
  • Kook de rijst.
  • Doe er, wanneer de ui er glazig uitziet, de kerriepoeder en de tomatenpuree bij en laat even doorkoken.
  • Meng het bouillonblokjes met 350ml water.
  • Doe daarna de tomatenblokjes, de bouillon en de groenten in de pan. Kruid bij met zout en peper.
  • Doe er, wanneer de groenten gaar zijn, de tofu bij.
  • Dien de curry op met de rijst.

voedingswaarde per portie

  • 366 Kcal
  • 16 g eiwitten
  • 11 g vetten
  • 50 g koolhydraten

Smakelijk!

Download PDF
Vegetarische curry met tofu

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.