Vegan sweet sushi rolls | Vegan sweet sushi rolls

Vegan sweet sushi rolls

Ingrediënten voor 2 personen

100 gr sushi-rijst, ongekookt

1 bakje shiitake

4 eetlepels tamari

1 pakje nori-bladen

50 gr gemengde kiemen (of alfalfa)

½ komkommer

½ avocado

1 rijpe mango

Wasabi

sojasaus

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snij de shiitake in dunne plakjes, marineer deze in de tamari terwijl je de rest klaarmaakt.

Snij de komkommer en mango in dunne reepjes en leg deze in aparte bakjes.

Maak vervolgens de sushi-rolls: beleg een nori-vel met wat rijst, shiitake, mango, komkommer en kiemen.

Rol de nori-bladen op en snij deze in stukjes. Serveer deze met de wasabipasta en extra sojasaus.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.