Varkensmignonette – paprika – tomaten – mozzarella – zilvervliesrijst | Varkensmignonette – paprika – tomaten – mozzarella – zilvervliesrijst

Varkensmignonette – paprika – tomaten – mozzarella – zilvervliesrijst

Ingrediënten voor 4 personen

40 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
800g tomaten
Snuifje paprikapoeder
Snuifje basilicum
Snuifje oregano
Snuifje peper en zout
400g varkensmignonette
40g mozzarella light
300g groene paprika
300g rode paprika
250g ongekookte zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Bereid eerst de saus: laat in een kookpot 2 el olijfolie warm worden en stoof gedurende 1 min. de fijngesnipperde teentjes aan (zonder te laten kleuren). Snij de tomaat in stukken en voeg de tomaten in stukjes toe, kruid met paprikapoeder, basilicum, oregano, peper en zout. Laat gedurende 20 min zachtjes pruttelen en mix de saus.

Bak de varkensmignonette in 2 el olijfolie aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min aan elke zijde) en kruid met peper en zout. Giet 1/3 van de tomatensaus in een brede ovenschotel en schik er de varkensmignonette op en overgiet met de rest van de saus. Snij de groene en de rode paprika in ringen en snij de light mozzarella in 4 à 5 schijfjes en voeg toe aan de schotel. Laat gedurende 30 min. bakken in de voorverwarmde oven op 180°C.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst. Serveer de ovenschotel met rijst.

Recept van InfraLigne Gent

voedingswaarde per portie

507 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.