Varkenshaasje met champignonroomsaus, prinsessenboontjes en gekookte aardappelen | Varkenshaasje met champignonroomsaus, prinsessenboontjes en gekookte aardappelen

Varkenshaasje met champignonroomsaus, prinsessenboontjes en gekookte aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

1 varkenshaasje

200 g prinsessenboontjes

Zout

Peper

600 g aardappelen

Olijfolie

2 dl bruine fond

250 g champignons

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 dl witte wijn

1 dl room, light (12%)

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak de prinsessenboontjes schoon en knijp de topjes eraf. Breng water aan de kook met was zout en kook de boontjes op enkele minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Schil en was de aardappelen, en kook ze in gezouten water. Giet af. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak het vlees gedurende 2 minuten langs beide zijden op een matig vuur. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bak het vlees verder in de oven gedurende 15 minuten. Verwarm de bruine fond. Maak de champignons schoon, snij ze in stukken en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook fijn. Doe de look en sjalotten bij de champignons. Voeg de witte wijn toe. Laat de wijn volledig uitkoken.

Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken.

Snij het gebakken varkenshaasje in schijfjes. Schik er enkele op elk bord en serveer met de aardappelen en de prinsessenboontjes. Werk af met de champignonsaus.

 

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.