Tongfilet in papillot met kappertjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g aardappelen
- 4 tongfilets
- 16 kerstomaten
- 3 stengels prei
- ½ Gele en ½ rode paprika
- 1 rode ui
- 100 g kappertjes
- Zwarte peper en zout
- Saladekruiden (mengeling kruiden van
- gedroogde bieslook, knoflook, paprika,…)
- olijfolie
- Droge witte wijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelen in de schil. Neem een stuk aluminiumfolie en smeer lichtjes in met olijfolie. Leg hierop de tongfilet. Leg hierop per filet 4 kerstomaten, wat fijn gesneden ui- en preiringen, kleine blokjes paprika en kappertjes. Kruid af met peper, zout en wat saladekruiden. Vouw het vel langs 3 zijden dicht. Giet in de open zijde een scheutje witte wijn. Vouw de pappilot dicht. Zet 25 minuten in de oven.
Stoof terwijl in wat olijfolie de overige ui en preiringen aan en kruid met peper en zout. Serveer de papillot met de gekookte aardappelen en prei.
voedingswaarde per portie
370 kcal – 12 g vetten – 29 g eiwitten – 32 g koolhydraten
Recept opgemaakt door Infraligne Aarschot.
Smakelijk!
Download PDF