Tomatensoep – zoete aardappel | Tomatensoep – zoete aardappel

Tomatensoep – zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

800g tomatenblokjes in blik
1 zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
Peterselie
125 ml room
500 ml vetarme kippenbouillon
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Stoof de groenten aan met een beetje olijfolie.

Voeg de tomaten en de bouillon toe, breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is – die bindt de soep en verzacht de tomatensmaak.

Mix de soep fijn, kruid met peterselie, peper en zout.

Recept van Infraligne Diest, met dank aan Elke!

voedingswaarde per portie

387 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.