Tomatensoep met kruiden – (V) | Tomatensoep met kruiden – (V)

Tomatensoep met kruiden – (V)

Ingrediënten voor 4 personen

Wit van 2 preien

1 grote ui

1 liter water

8 tomaten

Rozemarijn

Laurier

Bereidingswijze

Was de prei en snij deze in stukken. Pel en snipper de ui. Om de tomaten gemakkelijker te ontvellen, leg deze kort even in warm tot heet water. Snij ze vervolgens in 4 stukken. Breng alle groenten samen in een kookpot. Voeg kruiden toe naar smaak.  Giet het water bij de groenten en breng dit alles aan de kook. Laat het vervolgens op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn. Haal de laurier en de takjes van de rozemarijn uit de soep en mix. Serveer de soep warm of koud.

voedingswaarde per portie

 

53

kcal

1,9 g

eiwitten

0.9 g

vetten

7,2 g

koolhydraten

 Recept opgemaakt door diëtiste Noëmi, Infraligne Belsele

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.