Tomaten-paprikasoep (V) | Tomaten-paprikasoep (V)

Tomaten-paprikasoep (V)

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 rode paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 liter water
  • 4 magere bouillonblokjes (vlees-, kip- of groentebouillon)
  • peper en zout
  • kruiden naar keuze: chilipoeder, look, peterselie, basilicum, paprikapoeder…

Bereidingswijze

  • Breng 2 liter water aan de kook
  • Ontvel de paprika’s en snijd ze in stukken
  • Maak de uien schoon en snijd ze in stukken
  • Was de tomaten en snijd ze in stukken
  • Doe de groentestukken en bouillonblokjes in het kokend water
  • Laat 30 minuten koken
  • Mix de soep
  • Breng op smaak met peper en zout (en andere kruiden)

voedingswaarde per portie

280 kcal voor ongeveer 2,8 l soep

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.