Tomaat-venkelsoep | Tomaat-venkelsoep

Tomaat-venkelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

1,5l water
1,5 blokjes groentebouillon, vetarm en zoutarm
400g tomatenpulp of gepelde tomaten in blik
1 ui
1 venkelknol
1 wortel
1 stengel selder
1/2 teentje look
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 takje oregano
1/2 takje rozemarijn
1/2 steranijsje
3 cl anijslikeur (bv. Ricard)
1tl mosterd

Bereidingswijze

Pel de ui en schil de wortel. Snijd de groenten in grove stukken. Pel de look en snijd het teentje fijn. Snijd de selder ook in grote stukken.

Verwijder het taaie wortelstuk van de venkel en houd enkele fijne venkelpluksels apart (het fijne loof). Snijd de venkel in grove stukken.

Zet de soepketel op een matig vuur. Giet een scheutje olijfolie in de soepketel en stoof de ui, venkel, wortel, selder en look. Roer regelmatig om.

Voeg de bouillonblokjes toe. Giet na enkele minuten de tomatenpulp of gepelde tomaten in de pot.

Bind de laurier, tijm, oregano en rozemarijn samen met keukentouw. Gooi het bouquet garni in de soepketel. Voeg het steranijsje toe en schenk de anijslikeur in de pot zodat de alcohol kan verdampen. Roer regelmatig.

Laat de soep 20 tot 25 minuten sudderen op een zacht vuur.

Vis het steranijsje en het bouquet garni uit de soep en mix het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel een schepje mosterd toe voor extra smaak. Gebruik de fijne venkelpluksels als garnituur.

Serveer met enkele sneden volkorenbrood met mager beleg.

 

Recept van InfraLigne Aalst

voedingswaarde per portie

78 kcal – 0,4g V – 12, g KH – 2,9g E

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.