Toast met kip en avocado | Toast met kip en avocado

Toast met kip en avocado

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 g kipfilet
  • 1 + ½ eetlepel limoensap
  • peper
  • 1 koffielepel olijfolie
  • ½ rode ui
  • 1 kleine avocado
  • tabasco of chilisaus
  • 6 sneden volkoren/meergranen brood
  • 2 tomaten, in dunne plakjes
  • 25 g alfalfa of sojascheuten

Bereidingswijze

  • Grill de kip tot die gaar is en laat afkoelen.
  • Laat de grill op gemiddelde stand voorverwarmen.
  • Roer 1 eetlepel limoensap met de peper en de olijfolie door elkaar in een kom.
  • Snijd de ui in dunne ringen en laat ze marineren in de kom.
  • Prak de avocado en voeg er de rest van het limoensap bij.
  • Doe naar smaak tabasco of chilisaus bij de avocado.
  • Laat de sneetjes brood aan beide kanten roosteren onder de grill (ongeveer 2-3 minuten aan elke kant). Dit kan ook in de broodrooster.
  • Snijd de afgekoelde kipfilet in fijne reepjes.
  • Snijd de tomaten in dunne sneetjes.
  • Beleg 1 sneetje brood met avocadopuree en kip en leg enkele uienringen, tomatenschijven en alfalfa erop.
  • Leg een sneetje brood erop en doe hetzelfde.
  • Snijd de sandwich voorzichtig in twee en dien op.

voedingswaarde per portie

  • 421 Kcal
  • 27 g eiwitten
  • 18 g vetten
  • 36 g koolhydraten

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.