Tiramisu met aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen
400 g aardbeien
2 eieren
80 g mascarpone light
4 g zoetstof
1 kopje koffie
scheutje amaretto
6 boudoir koekjes
Bereidingswijze
- Reinig de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de zoetstof luchtig.
- Klop de eiwitten stijf.
- Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed.
- Meng de koffie met de likeur.
- Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie.
- Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom.
- Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
- Eindig met een flinke laag mascarpone.
- Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast.
- Werk af met een paar aardbeien bovenop het glaasje.
voedingswaarde per portie
170 kcal
Smakelijk!
Download PDF