Thaise pasta met schelpen | Thaise pasta met schelpen

Thaise pasta met schelpen

Ingrediënten voor 4 personen

2 kg kokkels/vongole/mosselen
1 stukje gember (4 cm)
2 stengels citroengras
2 rode chilipepertjes
1 teentje knoflook
20g verse korianderblaadjes
240g volkorenpasta

Bereidingswijze

Spoel de schelpjes enkele keren grondig in koud water zodat al het zand eruit is. 

Snij de chilipepertjes en de look fijn en rasp de gember. Doe de schelpen in een pan met het citroengras, de gember, look en chilipeper en bak tot ze opengaan. 

Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water en meng met de schelpjes.

Werk af met fijngehakte koriander en dien meteen op. 

Dien op met een fris, gemengd slaatje.

 

voedingswaarde per portie

251 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.