Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

thaisekipsoep
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Thaise maaltijdsoep met kokos en kip

Ingrediënten

160g rijstnoedels

2 kippenfilets

2 zoete puntpaprika

100g peultjes

200g sojascheuten

4 lente uitjes

klein stukje gember

2 teentjes knoflook

1 bouillonblokje kip light

300 ml kokosmelk

2 tl sambal

2 el olijfolie

2 glazen water

Bereidingswijze

Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en hou ze apart. Snij de kippenfilet in dunne reepjes. Snij de puntpaprika’s in ringen. Doe de olijfolie in een wok en voeg fijngesneden knoflook en gember toe. Voeg de paprika en peultjes erbij en laat 3 minuutjes garen. Doe de rauwe kipfilet bij de groenten en voeg het water en de kokosmelk toe. Laat het half bouillonblokje in de soep oplossen.Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Voeg op het einde de sojascheuten en lente ui toe. Kruid naar smaak met peper en zout en een theelepel sambal. Leg wat noedels op de bodem van een soepkommetje en schep de soep erover.

Smakelijk!