Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week11 kalf
Category: Hoofdgerecht

Stoofschotel met kalfsvlees

Ingrediënten

750 g kalfsschouder

400 g tomaten

1 courgette

200 g kleine champignons

2 uien

1 teen knoflook

1 klein kruidenbuiltje

10 cl witte wijn

1 theelepel tomatenpuree

30 cl kalfsbouillon

2 el olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan. Doe zout en peper op het vlees en bak het dan ongeveer 20 minuten. Schil en hak de uien en knoflook fijn. Voeg ze toe aan het vlees en laat 10 minuten mee bakken, af en toe roeren. Voeg het kruidenbuiltje, de wijn, de tomatenpuree, de verse tomaten in plakjes, de courgette in kleine blokjes en de kalfsbouillon toe.

Dek af en laat 1 uur sudderen.

Voeg de eerder gewassen en gesneden champignons toe. Laat nog eens 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

Tip:

Personaliseer dit recept door olijven, paprika’s, wortels,… naar smaak toe te voegen!

Smakelijk!