Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappeltjes | Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappeltjes

Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

500g kipfilet               

300g wortelen                 

300g fijne boontjes

400g ardappeltjes

1 teentje look                    

3 el sojasaus

3 el honing

2 el ketchup

3 el olijfolie

1 kl oregano

peper

Bereidingswijze

Spoel de aardappelen en halveer ze. Verwijder het loof van de wortelen en spoel ze, maak de boontjes schoon.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en snipper de knoflook.

Meng de sojasaus met de honing, de ketchup, de oregano en de gesnipperde knoflook tot een gladde saus.

Vet een ovenschotel in, leg er de kip, aardappelen en wortelen in. Lepel er de helft van de saus over en sprenkel met nog wat olijfolie over het geheel. Gaar 30 min. in de oven, leg er de boontjes bij en voeg de rest van de saus toe. Gaar nog 15 min. in de oven.

 

voedingswaarde per portie

408

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.