Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Snelle Harira (stevige Marokkaanse soep) | Snelle Harira (stevige Marokkaanse soep)

Snelle Harira (stevige Marokkaanse soep)

Ingrediënten voor 2 personen

1 eetlepel olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

½ eetlepel verse gember, geraspt

½ eetlepel ras el hanout

150g rosbief

1 blik kikkererwten (310gr)

500ml Passata

1-2 eetlepels citroensap

2 eetlepels bladpeterselie en/of koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in een soeppan en bak de ui, gember en ras el hanout al omscheppend 2 minuten. Snijd intussen de rosbief in reepjes. Prak intussen een kwart van de kikkererwten in een diep bord fijner.

Voeg de geprakte kikkererwten en het tomatensap aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg dan ook de resterende kikkererwten met vocht, citroensap, peterselie en/of koriander en wat zout en peper toe.

Breng de soep al roerend aan de kook, voeg de rosbiefreepjes toe en laat de soep 6-8 minuten zachtjes pruttelen.

Tip:Vervang de rosbief door extra groentjes voor een vegan variant

voedingswaarde per portie

398 kcal, eiwit: 31g, KH: 31 g, voedingsvezels: 12g, vet: 14g waarvan 3g verzadigd

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.