Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Shakshuka met zoete aardappel | Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka met zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen

300 g zoete aardappel

1 ui

1 teentje look

1 rode paprika

1 gele puntpaprika

400 ml tomatenstukjes

3 eieren

50 g feta

1 el olijfolie

Peterselie, vers

Peper en zout

Bereidingswijze

Schil en snij de zoete aardappel in kleine blokjes. Stoom de zoete aardappel gaar ( ±7min in de microgolf).

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan met 1 el olijfolie.

Snij de paprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 10 – 15 min pruttelen. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe eventueel het deksel op de pan om dit te versnellen.

Strooi de verkruimelde feta erover en garneer met wat peterselie.

voedingswaarde per portie

477 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.