Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

seitanspiesjes met quinoasalade

Seitanspiesjes met quinoasalade

Ingrediënten

  • 400 g seitan
  • 1 groene paprika
  • 2 el ketjap (sojasaus)
  • 1 el sambal
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 120 g quinoa ongekookt
  • 300 g bleekselder
  • 300 g rode biet (voorgekookt)
  • 1 ui
  • 1 granaatappel
  • ½ bosje dille (gehakt)
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 g rode bonen (chili, blik)
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el pompoenpitten (geroosterd)
  • Extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de ketjap met de sambal, het paprika- en het kerriepoeder. Snij de seitan in blokjes, wentel ze door het mengsel en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snij in boogjes. Fruit ze samen in olijfolie en voeg de quinoa toe. Schenk er bouillon bij tot alles onderstaat. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot bijna alle vocht verdampt is.
Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Snij de biet in blokjes. Snij de granaatappel doormidden en haal er de pitjes uit. Verbrokkel de geitenkaas.
Meng de quinoa met de bietblokjes, de bonen en de dille. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met granaatappelpitten, pompoenpitten en geitenkaas.
Spoel de paprika en snij in blokjes. Prik ze afwisselend met de seitan op prikkers. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin. Serveer met de quinoasalade

Smakelijk!