Scholfilet met stamppot van wortel en pompoen | Scholfilet met stamppot van wortel en pompoen

Scholfilet met stamppot van wortel en pompoen

Ingrediënten voor 4 personen

600 g aardappelen
600 g pompoen
600 g wortelen
2 uien
4 scholfilets
10 el magere Griekse yoghurt
1 blokje vetarme groentebouillon
Margarine
Melk
Mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze

Breng 600 ml water aan de kook.

Schil de aardappelen, de wortelen en de pompoen en snijd alles in blokjes van ongeveer 1 à 2 cm. Versnipper de ui. Doe een weinig boter in een kookpot (met deksel) en fruit er de ui in gedurende 2 minuten.  Voeg er de aardappelen, pompoen en wortel bij en voeg er het kokende water bij. Doe er het bouillonblokje bij en laat ongeveer 15 minuten koken met deksel.  Roer af en toe om en doe de laatste 5 minuten de deksel er af.

Stamp alles tot een grove stamppot. Voeg er een scheutje melk bij, 4 tl mosterd, peper en zout naar smaak.

Bak intussen de scholfilets in 2 el boter, aan beide kanten 1 à 2 minuten en kruid met peper en zout.

Serveer de stamppot met de vis en de Griekse yoghurt als sausje er bij!

voedingswaarde per portie

351 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.