Rode poon met Thaise currysaus
Ingrediënten voor 4 personen
Voorgerecht:
- 600 g rode poon, zonder graten en in 2 gesneden
- 120 g Philadelphia Natuur Light
- 2 koffielepels rode Thaise currypasta
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 2 middelgrote courgettes
Bereidingswijze
Laat de zeeduivel 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven (200°C, gasstand 6) garen (tot de vis met een mes uiteenvalt).
Zet een kleine pan op het vuur en bak de currypasta gedurende 1 minuut. Temper het vuur en voeg de Philadelphia en de melk toe. Verwarm zachtjes en roer goed tot je een romige saus bekomt.
Snij de courgettes met behulp van een dunschiller in lange reepjes. Kook de courgettereepjes 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken. Schik ze op 4 borden, leg er de rode poon op en serveer met de currysaus.
voedingswaarde per portie
279 kcal
Recept opgemaakt door diëtiste Virginie Terryn, Infraligne Roeselare
Smakelijk!
Download PDF