Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Pompoensoep | Pompoensoep

Pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen

400gr pompoen

2 grote wortelen

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 el olijfolie

1 vetarm kippenbouillonblokje

1l water

Peper, zout, nootmuskaat en milde currypoeder

Bereidingswijze

Was de groenten en snij deze in stukken (mogen grote stukken zijn).

Stoof de ui en knoflook 3 min op een mild vuurtje. Nadien breng je de pompoen en wortelen aan toe en laat dit gedurende 5 min mee stoven.

Giet het water en het bouillonblokje erbij en laat dit mengsel 30 min koken.

Mix het geheel tot alle stukjes weg zijn.

Kruid naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat en het currypoeder.

TIP: bak gerookte baconreepjes en voeg dit als garnering en extra smaak toe.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.