Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

perencake
Category: Tussendoortjes

Perencake

Ingrediënten

2 grote rijpe peren

2 eieren

100 g appelmoes

100 g yoghurt (Grieks type)

30 g speltmeel

50 g kokossuiker

45 g gemalen amandelen

Gemalen kaneel

1 snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een middelgrote ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier. Scheid de dooiers en het wit van de eieren. Meng de yoghurt, eidooiers, kokossuiker en appelmoes in een andere kom. Mix daarna alles door elkaar tot je een gladde pasta krijgt. Voeg aan het bovenstaande mengsel de gemalen amandelen, het speltmeel en het zout toe. Het is noodzakelijk om een ​​homogene massa te verkrijgen, glad en zonder klonten. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot ze net stijf zijn. Voeg ze langzaam toe aan de bereiding zodat het deeg luchtig blijft. Leg het deeg in de ingevette bakvorm. Schil en snijd de peren in dunne plakjes, gooi de zaadjes weg en leg de plakjes peer erop, druk ze een beetje aan zodat ze in het deeg komen. Strooi er een beetje kaneel over. Bak ongeveer 40 minuten tot de cake goudbruin is of als je voelt dat hij gaar is door er in te prikken. Laat afkoelen en serveer.

Het recept is gemaakt met peren, maar ze kunnen worden vervangen door appels of ander seizoensfruit.

Smakelijk!