Pastasalade met dukkah, geroosterde groenten en mozzarella | Pastasalade met dukkah, geroosterde groenten en mozzarella

Pastasalade met dukkah, geroosterde groenten en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

200g wortels

250 g kerstomaatjes

1 grote rode ui


50g rucola

100g kalamonolijven


400g Griekse pasta


50g parmigiano

150g mini mozzarella bolletjes


4 eetlepels olijfolie,peper en zout


Voor dukkah

1 eetlepel gepelde pistachenoten


2 eetlepels pijnboompitten


2 eetlepels sesamzaadjes


1 eetlepel zonnebloempitten


1 koffielepel koriander


1/4 koffielepel zwarte peper bolletjes

1/2 koffielepel venkelzaadjes


snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de ingrediënten van de dukkah over en laat ze 10min in de oven roosteren. Laat ze afkoelen.Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden. Snijd de wortelsin schijfjes en de ui in plakjes. Prik kleine gaatjes in de tomaten. Neem een bakplaat en bedek dieweermet bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg als laatste de olijven toe. Besprenkel alles met de helft van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Schuif nu alles 25min in de oven. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet alles af, spoel onder koud water en laat alles uitlekken. Hak de dukkah kort in de beker van de hakmolen of groot hakmes zodat je kleine stukken hebt(opletten met mixer dat je geen poeder krijgt). Doe de pasta in een slakom, voeg de rest van de olijfolie toe, de geraspte parmigiano, gehakte rucola en de mozzarella.Roer er ook de geroosterde groenten met de olijven door en3/4 van de dukkah. Breng verder op smaak. Bestrooi op het allerlaatst met de rest van de dukkah en dien koel op.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.