Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week28-300x225
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Pastasalade met dukkah, geroosterde groenten en mozzarella

Ingrediënten

wortels
 - 200 
kerstomaatjes
 - 250 
grote rode ui
 - 1 
kalamonolijven
 - 50 
Griekse pasta
 - 400 
parmigiano
 - 50 
mini mozzerella bolletjes
 - 150 
gepelde pistachenoten
 - 4 
eetlepels 
pijnboompitten
 - 2 
eetlepels 
sesamzaadjes
 - 2 
eetlepels 
zonnebloempitten
 - 1 
eetlepel 
koriander
 - 1 
koffielepel 
zwarte peper bolletjes
1/4 koffielepel  
venkelzaadjes

1/2 koffielepel 
snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden.
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de ingrediënten van de dukkah over en laat ze 10min in de oven roosteren.
Laat ze afkoelen.Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden.
Snijd de wortels in schijfjes en de ui in plakjes. Prik kleine gaatjes in de tomaten. Neem een bakplaat en bedek die weer met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg als laatste de olijven toe.
Besprenkel alles met de helft van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Schuif nu alles 25min in de oven.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet alles af, spoel onder koud water en laat alles uitlekken. Hak de dukkah kort in de beker van de hakmolen of groot hakmes zodat je kleine stukken hebt(opletten met mixer dat je geen poeder krijgt).
Doe de pasta in een slakom, voeg de rest van de olijfolie toe, de geraspte parmigiano, gehakte rucola en de mozzarella. Roer er ook de geroosterde groenten met de olijven door en 3/4 van de dukkah.
Breng verder op smaak. Bestrooi op het allerlaatst met de rest van de dukkah en dien koel op.

Smakelijk!