Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

week4 pasta
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Pasta met groenten en garnalen

Ingrediënten

250 g rauwe garnalen, gepeld, ingevroren en ontdooid

3 paprika’s van verschillende kleuren, zonder zaadjes en in blokjes

2 uien, in dunne partjes gesneden

250 g champignons, in plakjes

2 el olijfolie

350 g groene asperges, in twee delen gesneden

120 g fusilli of penne

2 teentjes knoflook, gehakt

1/4 gemalen pepervlokken

6 jonge uien, fijngehakt

60 ml kippenbouillon

1 citroen, fijngeraspte schil

2 el citroensap

1 eetlepel tomatenpuree

1 handvol verse basilicumblaadjes

Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep op de bakplaat de paprika’s, uien en champignons met de helft van de olie. Voeg peper en zout toe. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak 25 min, halverwege de bereiding roerend. Voeg de asperges toe en kook 5 tot 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Warm houden. Kook ondertussen in een pan met gezouten kokend water de pasta beetgaar. Giet af en zet opzij. Bak in een koekenpan de garnalen, knoflook en chili in de resterende olie bruin tot de garnalen gaar zijn. Voeg de uien toe en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon, de citroenschil en het sap toe, evenals de tomatenpuree. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe. Goed mengen. Voeg de helft van de groenten toe en meng opnieuw. Pas de kruiden aan. Verdeel de pasta over de kommen. Garneer met de rest van de groenten. Bestrooi met basilicumblaadjes.

Smakelijk!