Pasta – ham – Boursin | Pasta – ham – Boursin

Pasta – ham – Boursin

Ingrediënten voor 4 personen

400g hamblokjes
200g ongekookte 6-granen pasta
80g Boursin light
400g champignons
200g wortels
200g courgette
40g zachte margarine
Kruiden (peper, basilicum, tijm, …)

Bereidingswijze

Zet een kookpot met water op het vuur en laat het water koken. Was de wortels en de courgette en schil ze. Snij de wortels en courgette in blokjes. Doe ze daarna in het kokend water en laat koken tot ze beetgaar zijn. Kuis de champignons met een borsteltje of een velletje keukenpapier. Snij het bovenste van het steeltje af en snij de champignons in vier. Doe de zachte margarine in een pan en zet op het vuur. Laat de groenten hierin aanstoven.

Zet een kookpot met water op het vuur en laat het water koken. Voeg de pasta toe aan het kokend water en laat gedurende enkele minuten koken (zie informatie verpakking). Je kan de pasta ook toevoegen aan de kookpot van de wortels en courgette.

Giet de kookpot(ten) af. Doe de groenten en de pasta terug in 1 kookpot zonder kookvocht. Zet op een zacht vuurtje en roer er de Boursin en de hamblokjes onder. Breng op smaak met kruiden naar keuze (peper, basilicum, tijm, …). Serveer in een bord of in een kommetje.

Varianten: Vervang de hamblokjes door gerookte zalm/vervang de 6granen pasta door volkoren- of speltpasta/snij de wortels en courgette in fijne slierten.

Recept van Infraligne Brugge, met dank aan Sofie

voedingswaarde per portie

436 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.