Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Paprikasoep | Paprikasoep

Paprikasoep

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui

1 sjalot

1 eetlepel paprikapoeder

4 rode paprika’s

½ tl cayennepeper

½ tl gedroogde tijm

1 theelepel basilicum

1 theelepel oregano

2 el bloem

1l kippenbouillon

1 el tomatenpuree

2 eetlepels room met 15% vet

Olijfolie

Zout en peper

Bereidingswijze

Schil de ui en de sjalot. Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd ze in kleine stukjes. Fruit de ui, sjalot en paprikapoeder 5 minuten op laag vuur in een pan met wat olijfolie. Voeg de paprika’s, zout, peper en de kruiden toe.

Dek af en laat op laag vuur 25 minuten sudderen. Voeg de bloem toe, meng en kook nog 2 minuten zonder deksel. Verwarm de bouillon en voeg deze samen met de tomatenpuree toe aan de soep. Laat gedurende 15 minuten koken op middelhoog vuur.

Mix de soep, voeg de room toe, meng en serveer.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.