Papillot van groene kool met kabeljauw | Papillot van groene kool met kabeljauw

Papillot van groene kool met kabeljauw

Ingrediënten voor 4 personen

600 g kabeljauw (4 moten)
600 gr selder
12 bladen groene kool
250 gr cottage cheese
50 gr macadamia noten
Verse bieslook
1 tl kurkuma
1 tl korianderzaad
peper
1 el wijnazijn
1 citroen
1 el olijfolie
bicarbonaat
600 gr. aardappelen

Bereidingswijze

Laat de macadamia noten 5 minuten kleuren in de oven op 180 °. Breng grote ketel water met bicarbonaat aan de kook.  Laat de bladeren groene kool in het geheel 3 à 4 minuten koken. Daarna goed laten uitlekken.

Bieslooksaus: doe de cottage cheese in een kom samen met fijngesneden bieslook en de grof gesneden macadamia noten. Extra kruiden met peper.

Snij de grove nerf uit de bladen van de groene kool. Doe de bladen in 2 stukken. Leg ze mooi op mekaar en maak een bedje van bieslooksaus op de groene kool. Leg de kabeljauw op het bedje en vouw de groene kool dicht. Ovenschaal invetten met olijfolie en de papillotten inleggen. Afdekken met aluminiumfolie en 30 min in een verwarmde oven van 200 °. Aardappelen schillen en koken. Selderstelen schillen en in gelijk stukken snijden. Wokken in een hete pan samen met de gemalen korianderzaadjes en de kurkuma. 1 kop water en 1 el witte wijnazijn toevoegen en pan afdekken met deksel en even laten inkoken.

Leg een koolpakketje, de aardappelen en de gewokte selder op een bord en serveer. Smakelijk!

voedingswaarde per portie

513 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.