Ovenschotel met vis | Ovenschotel met vis

Ovenschotel met vis

Ingrediënten voor 2 personen

300g kabeljauw of Alaska polak (diepvries)
300g aardappelen
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 ui
250 ml magere groente- of visbouillon
1 eetl. bloem
2 eetl. vloeibare margarine
40g geraspte light kaas
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd ondertussen de paprika, courgette en ui in kleine blokjes. Verhit 1 eetl. vloeibare margarine in een pot en stoof hierin de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Breng de bouillon in een aparte pot aan de kook en pocheer de vis hierin (het water moet heet zijn, maar mag niet borrelen). Haal de vis uit de pan wanneer hij gaar is (na 5 à 10 minuten), maar houd de bouillon bij voor de saus.

Maak een roux: verhit 1 eetl. margarine en voeg 1 eetl. bloem toe wanneer de boter heet is. Voeg dan al roerend de bouillon toe en laat even doorkoken.

Giet de aardappelen af en pureer ze. Kruid naar smaak en doe de puree in een ovenschotel. Doe dan de groenten over de aardappelen. Leg de gepocheerde vis op de groenten en overgiet het geheel met de ingedikte saus. Strooi de kaas erover en laat nog 10-15 min. bruinen in de oven.

 

Recept van Infraligne Brasschaat

voedingswaarde per portie

497 kcal, 40g EW, 45g KH en 16g vet

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.