Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week52

Oudejaarsmenu

Ingrediënten

Voorgerecht

Aubergine rolletjes met mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen:

aubergines

1 bol mozzarella

2 el pesto

zongedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht

Een plaatpizza met bloemkoolbodem

Ingrediënten voor 4 personen:

Bodem:

400 gram bloemkool

200 gram hazelnoten

3 eieren

2 tl Herbamare zout pittig

2 tl paprika poeder

2 tl oregano

Topping saus:

5 trots tomaten, 1 blikje tomaten puree, 2 takjes basilicum, herbamare zout

Topping;

1 courgette over de lengte geschaafd, 1 ui in ringen, 200 gram zachte geitenkaas, gebrokkeld, rucola sla, geraspte kaas naar smaak, extra vierge olijfolie

Nagerecht

Sabayon

Ingrediënten voor 1 persoon

2 eidooiers

Stevia

Schuimwijn (ideaal zonder alcohol)

Rood fruit naar keuze

Optioneel: amandelschilfers

Bereidingswijze

Voorgerecht

Aubergine rolletjes met mozzarella

Snijd de aubergine in lange en dunne plakken.

Grill de plakken aubergine in een grillpan. Leg ze daarna op een bord met een stuk keukenpapier erop.

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.

Besmeer de plakjes aubergine met pesto en beleg daarna met mozzarella en zongedroogde tomaatjes.

Rol het plakje aubergine op en steek een cocktailprikker er doorheen.

Leg eventueel de auberginerolletjes nog 1-2 minuten in de grillpan of in de oven zodat de mozzarella smelt.

Hoofdgerecht

Een plaatpizza met bloemkoolbodem

Heteluchtoven voorverwarmen 200C. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine tot een hele fijne korrel. Maal de hazelnoten fijn tot meel. Voeg dit samen met de eieren en kruiden Leg bakpapier op de ovenplaat, verdeel hierover dun de bloemkool deeg, bak ca. 10 min., draai de bodem om en bak nogmaals 10 minuten. Maak ondertussen de saus; 1 el olijfolie in de pan, snijd de tomaten in kleine stukjes, kook dit 20 minuten op een middelmatige hittebron. Voeg de tomatenpuree, basilicum, peper en zout toe. Verdeel de saus over de bodem als deze klaar is. De bodem mag krokant zijn, vooral niet te slap. Leg de courgette, ui, en gebrokkelde geitenkaas over de pizza, garneer met tros tomaatjes en eventueel kaas. Bak de pizza gedurende ca. 15 minuten af in de heteluchtoven. Leg de pizza op een houten plank, en besprenkel met olijfolie en oregano.

Nagerecht

Sabayon

Neem een grote kookpot. Doe de 2 dooiers in de pot en hou 1 of meerdere eierschaaltjes bij, dit is de maat voor de andere ingrediënten. Doe 2 eierschaaltjes schuimwijn en 1 schaaltje Stevia in de pot. Neem een garde en roer alles door elkaar. Zet op een middelhoog vuur en begin te kloppen zodat je een schuimig geheel verkrijgt. Neem het mengsel net voor het begint te stollen van het vuur, anders krijg je een roerei. Dien op in een glazen schaaltje of een groot hoog glas en werk af met rood fruit naar keuze.

Optioneel:Neem een klein potje of pan en bak hier amandelschilfers bruin in

(zonder vetstof). Laat ze afkoelen en strooi over de sabayon.

Smakelijk!