Opgevuld witloof | Opgevuld witloof

Opgevuld witloof

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 struiken witloof van gelijke grootte
  • 100 g rundergehakt
  • 1/4 citroen
  • 5 g bereidingsvet
  • (5 g bloem om stoofvocht te binden)
  • Peper, zout, nootmuskaat, peterselie

Bereidingswijze

  • De witloofstruiken overlangs snijden en het bittere gedeelte wegsnijden.
  • Het vlees op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.
  • Het vlees verdelen over de struiken en deze met wat garen vastbinden.
  • De vetstof heet laten worden. Hierin het witloof leggen. Langs beide zijden wat laten kleuren. Overgieten met het citroensap en kruiden met de peper.
  • Gaar stoven op een zacht vuur in een gesloten kookpot (ongeveer 45 minuten).
  • Controleer regelmatig het stoofvocht.
  • Opdienen met aardappelpuree en overstrooien met fijngehakte peterselie.

voedingswaarde per portie

  • 210 Kcal
  • 20,4 g eiwitten
  • 10 g vetten
  • 8,1 koolhydraten

Smakelijk!

Download PDF
Opgevuld witloof

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.