Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 52 dessert
Category: Dessert

Opgerolde feestcake

Ingrediënten

Cake:

4 eieren
100 g roomkaas
2 tl bruine suiker
1 tl bakpoeder
½ tl vanillepoeder
½ tl kardemonpoeder
2 tl vlozaadvezels
2 el amandelmeel

Frambozencoulis:

200 g diepgevroren frambozen
½ tl vanillepoeder
2 tl chiazaad

Vanilleschuim:

200 ml room
1 el vanillesuiker

Strooisel:
1 el poedersuiker

Bereidingswijze

Cake:

Verwarm de oven voor op 150°C

Scheid de eidooiers en de eiwitten en doe ze elk in een kom. Klop de eiwitten stijf. Voeg de andere ingrediënten toe aan de eidooiers, meng dit goed. Meng er nadien de opgeklopte eiwitten voorzichtig door. Zodat je een luchtig beslag krijgt. Giet het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad met een spatel. Het deeg zou het grootste deel van de bakplaat moeten bedekken. Bak het 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Frambozencoulis:

Doe de frambozen, een klein beetje water, het vanillepoeder en het chiazaad in een pan en breng dit aan de kook. Laat het afkoelen en pureer het met de staafmixer tot een gladde coulis.

Vanilleschuim:

Klop de room op met de vanillesuiker. Nu moet je de cake oprollen. Zorg dat de cake loskomt van het bakpapier voordat je begint. Snijd de randen van het deeg met een pizzasnijder, zodat de zijkanten mooi recht zijn. Smeer eerst frambozencoulis en daarna vanilleschuim op de bodem en zorg ervoor dat je helemaal tot de zijkant komt. Smeer de vulling er niet te dik op, want dan loopt ze er straks uit. Rol de cake voorzichtig op en leg hem op een schaal.

Als je hem een paar uur in de koelkast bewaart voor het opdienen, smaakt hij nog lekkerder.

Zeef een beetje poedersuiker over de cake voordat je hem opdient en serveer met verse frambozen.

Smakelijk!