Nagerecht eindejaarsmenu 2018: Chocolademousse | Nagerecht eindejaarsmenu 2018: Chocolademousse

Nagerecht eindejaarsmenu 2018: Chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen

180g melkchocolade
4 eieren
4 afgestreken eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Scheid het eiwit en de dooiers. Klop het eiwit heel stijf en zet even in de koelkast.

Klop de dooiers en de poedersuiker tot het mengsel lichtgeel ziet.

Laat de chocolade smelten. Voeg hier het eigeelmengsel aan toe en roer onder elkaar. Spatel dan het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel.

Verdeel over 16 kleine potjes en laat een dagje opstijven in de frigo.

Recept van Infraligne Aarschot

voedingswaarde per portie

85 Kcal (indien je deze hoeveelheid in kleine glaasjes serveert)

320 Kcal (indien je dit in 4 normale porties serveert)

 

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.