Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 2 moussaka
Category: Hoofdgerecht

Moussaka – rode splitlinzen – aubergine – courgette – paprika – V

Ingrediënten

1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 ui
1/2 knoflookteentje
2 kl gedroogde oregano
1 kl gemalen kaneel
50g rode splitlinzen
150g tomatenpuree
250g tomatenblokjes
1 el light crème fraîche
50g light geraspte kaas
250ml groentebouillon
2 kl balsamicoazijn
2 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte, snij dan in halve plakjes van 1/2cm dik. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook.

Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette en de gele paprika toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 min. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en breng op smaak met oregano en kaneel. Roer goed en laat alles bakken voor 2 min. Voeg de splitlinzen, balsamicoazijn, tomatenblokjes en de groentebouillon toe, roer goed en laat alles zachtjes koken gedurende 20-25 min.

Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 10-12 min. in de oven. Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met crème fraîche en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de moussaka nog 5-6 min. in de oven.

Recept van InfraLigne Oostende

Smakelijk!